Сухи пасти с ягодов крем без брашно

Ако децата ви са свикнали да консумират пълни с Е-та храни , направете им от тези и ви гарантирам, че няма да има нещо, което да може да ги накара да опитат отново от тези в магазина.


Продукти:

3 яйца
6 супени лъжици брашно от рожков
3с.л захар

за крема:

100 грама маскарпоне или заквасена сметана
100 грама ягоди (моите бяха домашни,замразени)
1 супена лъжица чия

за глазурата:

200 грама какаово масло ( или обикновено)
50 грама натурално какао
2с.л захар
 


Приготвяне:

Пригответе крема като намачкате ягодите и добавите чията и маскарпонето.
Разбъркайте добре и оставете да стегне за кратко. 

През това време направете блата.
Разделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците със захарта на сняг за няколко минути.
След като ги разбиете, добавете брашното от рожков и бъркайте до абсорбирането му от белтъците. Накрая прибавете и жълтъците един по един. 

Сложете хартия за печене в тава с размери 30х20 сантиметра.
Изсипете сместа и загладете отгоре. 
Печете на средно ниво в предварително загряна на 200 градуса фурна с вентилатор. 
Времето на печене е десет минути. 
Когато блата е напълно изстинал го разрежете на две по дължина.
Намажете едната половина с крем и върху нея поставете втората половина блат.
Разрежете на шест равни пастички. Сложете пастичките за половин час в хладилник, за да стегнат преди да ги залеете с глазура.

Пригответе глазурата като разтопите какаовото масло на водна баня.
След това добавете какаото и захарта. Разбъркайте добре. 
Трябва да бъркате бързо и енергично, за да получите съвършената глазура без топчета какао в нея. 

Потопете всяка една пастичка в глазура и поставете върху метална решетка, за да се отцедят от излишната глазура.

След това сложете пастите в хладилник, да стегнат. 


Приятен апетит!


Коментари

Популярни публикации