Свински ребърца с мед и барбекю сос

Продуктите за свински ребра на фурна с барбекю сос:
- 0,800кг. свински ребра
- 250 мл. барбекю сос (ползвах готов барбекю сос Heinz, който се продава в супермаркетите)
- 1-2 стръка пресен розмарин
- 4 с. л. оцет балсамико
- 30мл. соев сос
- 3-4с.л мед
- 1 с. л. пушен червен пипер
- сол и черен пипер за овкусяване на месото
- 50мл. зехтин
- 300гр. картофи
- 3-4 големи моркова
Приготвяне:
Ребрата се овкусяват със сол и черен пипер. Всичко останало се смесва в купа, месото се залива със сместта, а тавата се покрива с фолио.
Стигаме до най-важната част – печенето. Тавата се слага в студена фурна на 250 градуса за 30-40 минути. През това време,картофите се сваряват до полуготовност,морковите се белят.След това се добавят към ребърцата и се оставят във фурната за 1час с фолио. Сваля се фолиото, месото се залива със соса, който се е образувал в тавата и се пече още 15 минути само за цвят.
Тази рецепта също така може да пробвате с свински джолан,с тази разлика ,че джоланът го варих 1 час в тенджера под налягане, става уникално вкусен.
Коментари
Публикуване на коментар