Свински ребърца с мед и барбекю сос

Същността на цялата рецепта за свински ребърца на фурна е маринатата. Маринатите са два вида – сухи и мокри. В случая е мокра.Аз лично слагам много мед и барбекю сос,но който не му допада толкова сладко,ще сложи по-малко.


Продуктите за свински ребра на фурна с барбекю сос:
  • 0,800кг. свински ребра
  • 250 мл. барбекю сос (ползвах готов барбекю сос Heinz, който се продава в супермаркетите)
  • 1-2 стръка пресен розмарин
  • 4 с. л. оцет балсамико
  • 30мл. соев сос
  • 3-4с.л мед
  • 1 с. л. пушен червен пипер
  • сол и черен пипер за овкусяване на месото
  • 50мл. зехтин 
  • 300гр. картофи
  • 3-4 големи моркова

Приготвяне:
 Ребрата се овкусяват със сол и черен пипер. Всичко останало се смесва в купа, месото се залива със сместта, а тавата се покрива с фолио.
Стигаме до най-важната част – печенето. Тавата се слага в студена фурна на 250 градуса за 30-40 минути. През това време,картофите се сваряват до полуготовност,морковите се белят.След това се добавят към ребърцата и се оставят във фурната за 1час с фолио. Сваля се фолиото, месото се залива със соса, който се е образувал в тавата и се пече още 15 минути само за цвят. 
Тази рецепта също така може да пробвате с свински джолан,с тази разлика ,че джоланът го варих 1 час в тенджера под налягане, става уникално вкусен.





Коментари

Популярни публикации