Шоколадов кейк с бейлис

Това е кейк,който задължително ще направя отново! Освен ,че е с много шоколад,той е и с любимия ми Бейлис!


Съставки:
2ч.ч брашно
2ч.ч захар
80гр. какао
2с.л сода за хляб
1с.л сол
2 яйца
3/4ч.ч прясно мляко
1ч.ч олио
1ч.ч бейлис
ванилия
3/4ч.ч топла вода
1ч.ч кондензирано мляко
100гр. шоколад

 За крема:
2ч.ч сладка сметана за разбиване
1ч.ч пудра захар
30гр. какао
30мл. бейлис
ванилия екстракт

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170градуса.
В купа смесете всички сухи съставки,добавете яйцата,млякото,олиото,половината от бейлиса и разбъркайте с миксер. Добавете водата и печете около 40минути.
Махнете кейка от фурната и с помощта на обратната страна на вилица направете дупки по целия кейк. Загрейте в микровълнова кондензираното мляко и половината от бейлиса + шоколада. Залейте кейка със сместа и го сложете в хладилник.
Сметаната разбийте с миксер,добавете останалите продукти и намажете кейка. Декорирайте по избор. :)



Коментари

Популярни публикации