Чашки от портокал с мус от шоколад и авокадо - ВЕГАН рецепта
Тези чашки от портокал с шоколадов мус са гаранция, че впечатляват както вашите вегански, така и не-вегански приятели. Чашките от портокал са забавна опция за сервиране, ако искате да опитате нещо по-различно!
Съставки 100 грама тъмен шоколад (плюс малко допълнително за украса) 1 авокадо 2 супени лъжици кленов сироп кокосово масло 2-3с.л портокалов сок от 2-та портокала 1 ч. л. ванилов екстракт 2 големи портокала
Съставки 100 грама тъмен шоколад (плюс малко допълнително за украса) 1 авокадо 2 супени лъжици кленов сироп кокосово масло 2-3с.л портокалов сок от 2-та портокала 1 ч. л. ванилов екстракт 2 големи портокала
Нарежете двата големи портокала на половина, след което изцедете сока. С лъжица изстържете вътрешността на портокалите. В микровълнова фурна или на водна баня разтопете шоколада, в него добавете сокът,ваниловия екстракт,сиропа,авокадото и кокосовото масло. Разбийте в блендер или с миксер. Напълнете чашките от портокал и оставете във фризер за 30 минути. След това украсете по желание.
These chocolate orange mousse cups are guaranteed to impress both your vegan and non-vegan friends. Filled with rich, chocolatey goodness, the orange skins are a fun serving option if you want to try something a bit different!
Makes 4 cups.
Ingredients
100g dark chocolate (plus a little extra for decoration)
1 avocado peeled and stone removed
2 tbsp maple syrup
Can of coconut milk
orange juice
1 tsp vanilla extract
2 large oranges
Method
1. Place a can of coconut milk in the fridge to set the cream. This can take up to a few hours depending on the quality of the coconut milk.
2. Slice the two large oranges in half, then remove the segments and skin from the inside of the oranges using a spoon. I use a bowl underneath the oranges to catch all the yummy juice to drink later!
3. Then, place a heatproof bowl in the mouth of a pan containing roughly an inch of hot water. Melt the chocolate in the bowl, stirring occasionally. Once the chocolate has melted, remove the bowl from the pan and leave the chocolate to cool slightly while you carry out the next steps.
4. Remove the can of coconut milk from the fridge and remove the solid cream that has set at the top of the can.
5. Place 1/2 cup of the coconut cream in a food processor. Then add the avocado, maple syrup, orange juice, orange zest and vanilla extract, and pulse until smooth.
6. Add in the melted chocolate and pulse for a further 15-20 seconds.
7. Transfer the mousse mixture to the orange halves and place in the fridge to set for at least 30 minutes.
8. When you are ready to serve, remove the mousses from the fridge and top with the remaining coconut cream and grated dark chocolate.
Коментари
Публикуване на коментар