Постни лозови сарми със стафиди и орехи

Продукти:
1ч.ч ориз

3чаши вода
1 глава лук
2-3 моркова
1/2ч.ч стафиди
1/2ч.ч орехи натрошени
1/2ч.ч доматено пюре
канела
сол
червен пипер
черен пипер
копър
джоджен
олио
1 буркан лозови листа

Приготвяне:

Приготвяне:
*Стафидите се оставят за 1 час в малко вода да се накиснат.
* Морковите се настъргват на ситно ренде.
* Лукът с нарязва съвсем ситно. 
* Оризът се измива на течаща вода, докато спре да пуска бяла вода
* В тиган се запържа моркова,лука, добавя се ориза.Когато придобие стъклен вид се добавя доматеното пюре,след това подправките.Добавя се водата, къкри около 10минути и се маха от котлона. Добавят се орехите и стафидите.


* Всеки лозов лист се поставя върху плоска чиния или дъска.
* Върху него се поставя 1 чаена лъжица от плънката (това зависи от големината на лозовия лист, може да събере и супена, но така, на една хапка са много по-симпатични  ).
Свиват се стегнати сарми. 
* Нареждат се в тавичка,добавя се малко вода, посипват се с малко орехи и стафиди,копър и се пекат на 180градуса,около 30 минути.

 

Коментари

Популярни публикации