Филе от сьомга с мед и ризото със сушени домати
Необходими продукти:
300гр. сьомга
мед
соев сос
лимонов сок
сол,черен пипер ,червен пипер
зехтин
За ризотото:
1ч.ч ориз арборио
100гр. сушени домати
3-4 скилидки чесън
сол,черен пипер
зехтин
1ч.ч бяло вино
100гр. масло
пармезан
целина суха
1 топено сирене "президент"
Приготвяне:
В съд се смесват всички съставки,сьомгата се овалва и се оставя така за един час. След това фурната се загрява на 200градуса ,сьомгата се слага в тава покрита с хартия за печене и се слага във фурната и се намаля на 180градуса. Пече се 15-20 минути,докато придобие желания от вас цвят.
За ризотото :
В тиган с 3-4 с.л. зехтин и масло задушете ориза и разбъркайте. Добавете нарязаните сухи домати и 1 с.л.
зехтин от бурканчето им - това ще придаде допълнителен приятен аромат на
ястието. Добавете чесъна. Разбъркайте. След това прибавете виното и намалете силата на огъня до
минималната. Разбъркайте за още 1-2 минути и добавяйте вряла вода, когато ризотото остане без течност. Оставете ястието да къкри слабо, а не да ври, и
отвреме-навреме разбърквайте и добавяйте още малко вряла вода, когато изври. При ризотото е важно течноста да се добавя по-малко.Ризотото не бива да остава сухо.
След около 20 минути пробвайте ориза на вкус. Зрънцата трябва да са
добре сварени, но леко ал денте (т.е. малко твърдички), не го оставяйте
да се свари напълно. Добавете 2 ч.л. масло и 50-60 г пармиджано,топеното сирене и подправките.
Оставете маслото и сиренето да се разтопят, пробвайте с лъжицата дали се
излива, като "вълнà", изключете котлона, добавете подправките и захлупете тигана с капак.
300гр. сьомга
мед
соев сос
лимонов сок
сол,черен пипер ,червен пипер
зехтин
За ризотото:
1ч.ч ориз арборио
100гр. сушени домати
3-4 скилидки чесън
сол,черен пипер
зехтин
1ч.ч бяло вино
100гр. масло
пармезан
целина суха
1 топено сирене "президент"
Приготвяне:
В съд се смесват всички съставки,сьомгата се овалва и се оставя така за един час. След това фурната се загрява на 200градуса ,сьомгата се слага в тава покрита с хартия за печене и се слага във фурната и се намаля на 180градуса. Пече се 15-20 минути,докато придобие желания от вас цвят.
За ризотото :

Оставено настрана за 2-3 минути, ризотото ще се задуши и
омекне още малко, ще поеме всички аромати и вкусове така, че да бъде в
перфектния си вид при сервирането.
Коментари
Публикуване на коментар