Леща яхния

Продукти:

1 и 1/2 ч.ч леща
1 морков
1 глава лук
около 10 скилидки чесън
2 ч. л. червен пипер
 сол
черен пипер
2 ч. л чубрица
3-4 с.л. мазнина
2 с.л. брашно
2 картофа

Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за леща яхния е подготвката на лещата. Почистете я, ако има боклучета, измийте я и я сложете с тенджера, напълнете с вода. Сложете да заври и добавете картофите и морковите. Ако има нужда, добавете още вода. Посолете и сложете черен пипер. Добавете чесъна.В загрят с мазнина тиган запържете лука, като се зачерви, добавете брашното, бъркайте енергично, след това добавете червения пипер. Като е готова запръжката я добавете към лещата,добавете чубрицата и варете 5 минути и махнете от котлона.

Коментари

Популярни публикации