Леща яхния
Продукти: 1 и 1/2 ч.ч леща 1 морков 1 глава лук около 10 скилидки чесън 2 ч. л. червен пипер сол черен пипер 2 ч. л чубрица 3-4 с.л. мазнина 2 с.л. брашно 2 картофа Начин на приготвяне: Първата стъпка от рецептата за леща яхния е подготвката на лещата. Почистете я, ако има боклучета, измийте я и я сложете с тенджера, напълнете с вода. Сложете да заври и добавете картофите и морковите. Ако има нужда, добавете още вода. Посолете и сложете черен пипер. Добавете чесъна.В загрят с мазнина тиган запържете лука, като се зачерви, добавете брашното, бъркайте енергично, след това добавете червения пипер. Като е готова запръжката я добавете към лещата,добавете чубрицата и варете 5 минути и махнете от котлона. |
Коментари
Публикуване на коментар