Хрупкави триъгълни банички


Продукти за 12 банички:
1 пакет кори за баница
250г. сирене
4бр. яйца
2-3с.л кисело мляко
70мл. олио

Начин на приготвяне:
В дълбока купа се разбиват яйцата,добавя се сиренето и се натрошава.Добавя се киселото мляко и се разбърква.



1.Една кора се разстила и се намазва с олио. (Ако искате да е по-хрупкава използвате една,ако не използвате две кори).

























2.Кората се сгъва на две от към дългата страна.Трябва да се получи правоъгълник. Намазва се с малко олио отгоре.





















3. В долната част на кората се разстилат около 2-3с.л от сместа.





















4. Прегъва се нагоре по кората,като се стремите да запазите триъгълната форма.Загръща се на триъгълник ,докато свърши правоъгълника.

 5.Готовите банички се подреждат в тава,която предварително е намазана с олио. Отгоре може да се намажат или с жълтък, или с масло (по ваше желание).
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около30-40мин.


Коментари

Популярни публикации