Пропускане към основното съдържание
Кюфтенца от червена леща и киноа
Днес ще ви предложа едни изключителни кюфтета от червена леща и киноа!
Първата причина е, че са изключително
подходящи за онези, които предпочитат
вегетарианска кухня, а също и за онези, които обичат да разнообразяват
всячески менюто си и да експериментират. Наистина са убийствено вкусни!
Необходими продукти:
3/4 чаша червена леща
3/4 чаша киноа
1 морков
3 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязана
2-3 сушени доматчета
3 скилидки чесън
3-4 с.л. доматено пюре
червен пипер
куркума,къри
майорана
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
1 ч.л. лют червен пипер (по желание)
Начин на приготвяне:
Измийте лещата под студена, течаща
вода. В тенджера с вода,кипвате и добавяте лещата,след като ври 5-10 минути,добавяте киноата и когато са сварени махате от котлона и изцеждате през гевгир.
През това време в блендер добавя
те нарязаните лук,морков,чесън,доматено пюре и сол.Блендирате и добавяте към сварената леща и киноа. Добавяте всички подправки. Аз лично сложих сушените домати на половината смес.
Загрявате фурната на 180градуса и през това време в тава покрита с хартия за печене и зехтин, оформяте с ръце кюфтетата. Поливате ги с малко зехтин,за да не са сухи и печете около 20 минути.
През това време, подгответе сос от кисело мляко,майонеза,чесън и копър.
Коментари
Публикуване на коментар