Шоколадова торта "Амарето"

Продукти:
500гр. маскарпоне
150мл. течна сладкарска сметана
2с.л кафява захар
50мл. ликьор амарето
готови блатове какао
около 200гр шоколад "Нутела"
кора от лимон
2-3с.л лимонов сок
10г. желатин
Приготвяне:
Желатина се разтваря в малко вода и като поседи се разтопавя на водна баня. Вкупа се разбива с миксер до връхчета течната сметана,добавя се маскарпонето,захарта, желатина ,10-20мл. амарето,кората и сока от лимона. Отделя се 1/3 от сместа ,а в другата се добавя шоколада,разбива се.
Реди се първият блат,маже се с шоколадовата смес,реди се втория капва се от амаретото,добавя се пак от шоколадовата смес и за третия блат пак се сиропира,но се маже с бялата смес.
Продължавайте да посещавате блога ми колкото си искате, правете рецептите и споделяйте колкото си искате! Това ме радва много и ми дава стимул да ставам по-добра и заради вас. Да ви е сладко! .
Коментари
Публикуване на коментар