Храните, които са най-вкусни през октомври








.









Дървени домати и картофи с вкус на пластмаса...
Това ядем обикновено, когато избираме зеленчуци от непроверени източници, внос от далечни страни и т.н.
Няколко простички правила, за да имаме на масата си вкусни храни:

1. Избираме продукти от местни производители.

2. Пазаруваме директно, без посредник.

3. Купуваме сезонни плодове и зеленчуци.

4. Избираме риба, която е от див улов. Масово рибата, която се предлага в магазинната мрежа е от развъдници, където водата се третира с химикали, на рибите се дават различни лекарствени препарати (вкл. и антибиотици), храни се с трупно месо.
За радост фермерските пазари, на които хората производители директно предлагат своята стока, стават все повече и повече. Така се скъсява пътя до купувача (т.нар. къси вериги) и качествените плодове и зеленчуци по-лесно могат да идат до нашата трапеза.
пащърнак
моркови 
тиква
алабаш
магданоз
цвекло
картофи
патладжан
лук
камби
чесън
зеле
карфиол
броколи
целина
грозде
ябълки
круши
тиква 
мушмули 
дюля
нар
орехи 
боровинки
бадеми 
лешници 
кестени






Коментари

Популярни публикации