Рибни жулиени в цитрусова марината с паста пат а фри
Може да пробвате освен с хек ,с тилапия, пангасиус (не ви я препоръчвам,понеже я отглеждат в доста мръсни води и е по-скоро отровна ,отколкото полезна) , африканският сом също може,но е с по-специфичен вкус,който може да не се хареса на всеки.
Рецепта:
филе от бяла риба 300гр.
сол,пипер
лимонов сок
1 лимон
1 портокал
1 грейпфрут
олио за маслена баня
За паста пат а фри (панировка) :
яйца 2бр.
брашно 100гр.
бира 150г.
сол,черен пипер
За пюре от целина:
целина 300гр.
прясно мляко 200мл.
готварска сметана 50мл.
масло 50гр
сол,черен пипер
Приготвяне:
Нарязваме рибата на жулиени с дължина 8-10см. Лимонът,портокалът и грейпфрутът се изтискват,овкусява се и се маринова.
Панировка: Отделяме жълтъците и разбиваме жълтъците с брашното и бирата. Добавяме разбитите на сняг белтъци.Овкусяваме. Загряваме олиото. Панираме рибните жулиени. Отцеждат се върху кухненска хартия.
За пюрето целината се вари , отцежда се и се добавят останалите продукти.
Коментари
Публикуване на коментар