Пилешки гърди със сушени домати и босилек,поднесени с гарнитура от картофено пюре и спанак, и лек сметанов сос с джинджър

Тази рецепта съм я приготвяла,когато учех в една кулинарна академия и съм я представила по два начина. 

Рецепта:
пилешки гърди 2бр.
сушени домати 20гр.
листа пресен босилек
зехтин,сол,пипер
За соса: 
зехтин 0.60мл
1глава кромид лук
селари 0,80гр.
джинджифил 0,20гр.
бяло вино 100мл
бульон 0,300мл
готварска сметана течна 100мл
сол,пипер
За гарнитурата:
няколко картофа
спанак 50гр
сол,пипер
прясно мялко 100мл
масло

Приготвяне: 
Пилешките гърди се фасонират и се оформя джоб, напълва се със сушени домати и листа босилек,осолява се. Запечатва се на загрят грил тиган за 2-3 мин. .Допича се във фурната за около 15мин при температура 180градуса.
Сос: Сотира се дребно нарязания лук,селари,джинджър.Добавя се бялото вино. Като се редуцира ,се добавя бульона. Като се сгъсти се маха от котлона и се пасира. Добавя се сметаната и се овкусява.
Картофите се варят до готовност, спанакът се бланшира. Смесват се ,добавя се прясното мляко и маслото,овкусява се.


Коментари

Популярни публикации