Чийзкейк с ягоди без печене
Необходими продукти:
За основата:
200 г бисквити с масло
100 г разтопено масло
За пълнежа:
400 г крем сирене ( крем сиренето на Лидл - Класик, от 200 г)
400 г заквасена сметана (на Данон)
200 г захар
1 с.л. чист екстракт от ванилия
2-3 с.л. прясно изцеден сок от лимон
20 г желатин на прах (2 пакетчета)
60-80 мл студена вода
400 г млечна сметана (Pilos на Лидл)
За гарниране:
300-350 г домашно сладко от ягоди
Начин на приготвяне:
Покриваме дъното на 22 см форма за торта с подвижен борд с хартия за печене.
Смиламе в блендер бисквитите до ситни трохи, добавяме разтопеното масло и размесваме до получаването на хомогенна смес.
Изсипваме в приготвената форма, притискаме до оформянето на плътен блат, покриваме с фолио и оставяме във фризера да стегне, докато приготвим пълнежа.
Накисваме в студената вода желатина за 5-10 минути.
Разбиваме в купа с миксер на ниска степен крем сиренето, заквасената сметана, захарта, ванилията и лимоновия сок до гладък крем.
Разтваряме желатина на водна баня и добавяме на тъъничка струйка към чийз крема, като не преставаме да разбиваме с миксера.
В отделна купа разбиваме с миксера на висока скорост сметаната до меки върхове и добавяме постепенно към чийз крема.
Изсипваме готовия крем върху охладената подложка, покриваме с фолио и оставяме за поне 2 часа в хладилника (или 30-40 минути във фризера) да стегне.
На водна баня леко загряваме сладкото от ягоди, за да се отпусне, ако е необходимо - охлаждаме до стайна температура, нанасяме равномерно върху стегналия чийзкейк и връщаме обратно в хладилника за около час (или около 20 минути във фризера), за да стегне и сладкото.
Преди да освободим готовия чийзкейк от формата, прекарваме остър нож между кейка и стената на формата и освобождаваме от ринга.
Прехвърляме в подходящ поднос или тортена чиния и съхраняваме в хладилника.
Поднасяме охладен.
За основата:
200 г бисквити с масло
100 г разтопено масло
За пълнежа:
400 г крем сирене ( крем сиренето на Лидл - Класик, от 200 г)
400 г заквасена сметана (на Данон)
200 г захар
1 с.л. чист екстракт от ванилия
2-3 с.л. прясно изцеден сок от лимон
20 г желатин на прах (2 пакетчета)
60-80 мл студена вода
400 г млечна сметана (Pilos на Лидл)
За гарниране:
300-350 г домашно сладко от ягоди
Начин на приготвяне:
Покриваме дъното на 22 см форма за торта с подвижен борд с хартия за печене.
Смиламе в блендер бисквитите до ситни трохи, добавяме разтопеното масло и размесваме до получаването на хомогенна смес.
Изсипваме в приготвената форма, притискаме до оформянето на плътен блат, покриваме с фолио и оставяме във фризера да стегне, докато приготвим пълнежа.
Накисваме в студената вода желатина за 5-10 минути.
Разбиваме в купа с миксер на ниска степен крем сиренето, заквасената сметана, захарта, ванилията и лимоновия сок до гладък крем.
Разтваряме желатина на водна баня и добавяме на тъъничка струйка към чийз крема, като не преставаме да разбиваме с миксера.
В отделна купа разбиваме с миксера на висока скорост сметаната до меки върхове и добавяме постепенно към чийз крема.
Изсипваме готовия крем върху охладената подложка, покриваме с фолио и оставяме за поне 2 часа в хладилника (или 30-40 минути във фризера) да стегне.
На водна баня леко загряваме сладкото от ягоди, за да се отпусне, ако е необходимо - охлаждаме до стайна температура, нанасяме равномерно върху стегналия чийзкейк и връщаме обратно в хладилника за около час (или около 20 минути във фризера), за да стегне и сладкото.
Преди да освободим готовия чийзкейк от формата, прекарваме остър нож между кейка и стената на формата и освобождаваме от ринга.
Прехвърляме в подходящ поднос или тортена чиния и съхраняваме в хладилника.
Поднасяме охладен.
Коментари
Публикуване на коментар